Místostarostce kauza zakázek zlomila vaz

Místostarostka Komorní Lhotky Andrea Sztefková, kterou soud potrestal za zmanipulování veřejné zakázky, odstoupila z funkce a vzdala se mandátu v zastupitelstvu. Stalo se tak ve středu 11. listopadu na zasedání zastupitelů.

Ilustrační foto: tm

„Přiznávám, udělala jsem chybu, ale neobohatila jsem se ani o korunu a obci ani ústavu jsem nezpůsobila žádnou škodu,“ říká Andrea Sztefková, která se do křížku se zákonem dostala jako ředitelka obecního Integrovaného sociálního ústavu. Na postu ředitelky ústavu však zůstává.

Ke zmanipulování veřejné zakázky se přiznala už do policejního protokolu. Okresní soud ve Frýdku-Místku pak v září vynesl rozsudek, kterým schválil dohodu o vině a trestu mezi obviněnou a státním zástupcem.

„Spáchala zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě. Byla odsouzena k peněžitému trestu 320 tisíc korun se stanoveným náhradním trestem odnětí svobody v trvání 12 měsíců pro případ, že by peněžitý trest nebyl vykonán, a k trestu propadnutí finančních prostředků ve výši 80 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Okresního soudu ve Frýdku-Místku Sandra Vareninová s tím, že rozsudek je pravomocný.

„Pokutu, kterou mi uložil soud, jsem zaplatila,“ řekla Hutníku nyní už bývalá místostarostka.

Čeho konkrétně se Sztefková dopustila, se dočtete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu