Mladí zloději čyřkolku neukradli ani napodruhé

Dva mladíci si možná chtěli v noci urychlit cestu domů, proto se rozhodli ukrást cizí čtyřkolku. Napoprvé jim krádež nevyšla, byli ale vytrvalí a zkusili to znovu. Namísto rychlé jízdy ale skončili v policejním autě a s pořádným průšvihem.

Kluci se chtěli projet, namísto toho je z místa odvezla policie. Foto: PČR

Čtyřkolku, která byla zaparkovaná na oplocené zahradě u rodinného domu v jedné z obcí v regionu, si mladíci vyhlédli minulý víkend v nočních hodinách. „V domnění, že k jejímu nastartování nepotřebují klíče, se ji pokusili odtáhnout ze zahrady na cestu. Při tom je však vyrušila majitelka, která je okřikla, a chlapci z místa utekli s prázdnou,“ popisovala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Výrostci se svého záměru ale nechtěli jen tak vzdát. Zhruba o hodinu později se totiž pro čtyřkolku vrátili. „Tentokrát se pro ni na zahradu vydal mladší z hochů a starší čekal před plotem. K jejich smůle však jednoho z chlapců zadržel u domu majitel čtyřkolky a druhého následně přivolaná policejní hlídka. Jak policisté poté zjistili, starší z hochů byl na útěku z výchovného ústavu,“ vypověděla mluvčí.

Třinečtí kriminalisté oba výtečníky obvinili z provinění neoprávněné užívání cizí věci ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody. „A za to jim vzhledem k jejich věku hrozí trest poloviční, tedy až jeden rok odnětí svobody,“ dodala Kateřina Kubzová.

Další zprávy z regionu