Mokřadu dominuje molo a zvířata

Lokalita, které se vždy říkalo Na Kamenném, má nejen pro místní, ale i pro turisty nové kouzlo. Místo, kde se na zdejším mokřadu 40 let nazpátek hrával hokej a chodívalo na rande, dostalo díky 1,5 milionu korun zcela novou podobu.

Okolí mokřadu doznalo změn. Foto: tm

„Tuto lokalitu znají nejen místní, ale i každý turista, protože zde odedávna vede turistická žlutá trasa až do Pasek, kde je přehršel možností, kam vyrazit dále,“ nastínil bystřický starosta Roman Wróbel.

Ovšem zub času a klimatické změny zde měly dosti destrukční dopad. „A my jsme si řekli, že je nejvyšší čas s touto lokalitou něco udělat. Plácli jsme si s vlastníkem části lesa, koupili ho, připravili projektovou žádost do MAS Jablunkovsko, kde jsme uspěli. A pustili se do práce,“ pokračoval starosta.

„Chtěli jsme zkulturnit turistický chodník, hlavně v horní části, kde se vychází na vozovku. Nyní tam jsou schody z přírodního materiálu,“ řekl Wróbel, podle kterého může být toto místo vzdálené dva kilometry z centra ideální pro školáky. Děti během dopolední procházky zažijí nejen zvláštní a příjemné mikroklima, které zde i při vysokých teplotách panuje, ale i něco uvidí a dozvědí se.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu