Most potřebuje injekci za pět milionů

O navýšení rozpočtu na rekonstrukci Byrtusovského mostu museli rozhodnout písečtí zastupitelé na svém posledním zasedání. Od zpracování projektu totiž podražily stavební práce. Lávka přes Olši je ve špatném stavu a je nezbytné ji opravit.

Most už několik let čeká na rekonstrukci. Foto: fm

Při schvalování rozpočtu na rok 2018 vedení obce vycházelo z projektu vypracovaného už v minulém volebním období. Ten počítal s částkou dva miliony korun, kterou také Písek schválil. „Po aktualizaci projektu, vypracování projektové dokumentace na realizaci stavby a vzhledem k rostoucím cenám ve stavebnictví se částka vyšplhala k necelým pěti milionům korun,“ uvedla starostka Věra Szkanderová. Zastupitelstvo tak stálo před rozhodnutím, zda navýší rozpočet o tři miliony, nebo rozpadající se most časem uzavře.

Starý projekt byl připraven kvůli havarijnímu stavu už tehdy. V té době se však pro realizaci v Písku nerozhodli. „Od té doby už uběhlo několik let a musím říct, že pokud bychom se do rekonstrukcí nepustili, koledovali bychom si o problém,“ přiznala starostka Písku.

Jak rozhodlo zastupitelstvo a jaká budoucnost čeká samotný most, se dočtete v tištěné verzi Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu