Mostečtí hasiči mezi nejlepšími

Dobráci z Mostů u Jablunkova se dostali do finále osmého ročníku ankety o nejlepší dobrovolné hasiče v Česku. O titul jako jediní bojují ve dvou kategoriích, a to o nejlepší sbor a o nejlepší jednotku. O celkovém pořadí rozhodnou hlasy lidí.

Ilustrační foto: Hasiči

„Do finále postoupilo dvacet pět jednotek a dvacet pět sborů z České republiky. My jako jediní z celé země bojujeme mezi jednotkami i mezi sbory,“ prozradil velitel mosteckých požárníků Tomáš Kohut.

Do ankety o nejlepší dobrovolné hasiče se přitom přihlásilo 170 družstev dobráků. Odborná porota se seznámila se všemi a podle nastavených kritérií do finále poslala necelou třetinu. „Vybrat ze všech přihlášených pouze 25 finalistů v každé kategorii je díky vysoké úrovni přihlášených zásahů velmi těžkým úkolem. Někdy rozhodují detaily samotných akcí a diskuze je často napínavá. Určitě ale můžu prohlásit, že všichni nominovaní si postup do finále skutečně zaslouží,“ popsal člen poroty Pavel Káčer.

Jednotky dobráků získají titul Dobrovolní hasiči roku za profesionálně provedené zásahy, hasičské sbory za preventivní a výchovné akce. Mezi vítěze pořadatelé rozdělí 1,75 milionu korun a hasičskou techniku v hodnotě 600 tisíc korun.

Výsledné pořadí finalistů vzejde z veřejného hlasování, do nějž se můžete zapojovat i vy až do čtvrtku 25. října. Jak na to, zjistíte na webu ADHR.

Další zprávy z regionu