Mostečtí vyhlásili fotosoutěž

Druhý ročník fotografické soutěže, tentokrát na téma milujeme hory, ctíme tradice vyhlásili v Mostech u Jablunkova.

Fotosoutěž se bude konat podruhé. Ilustrační foto: th

V období od 1. března do 30. června mohou fotografové přihlásit do soutěže tři snímky zachycující tradice a zvyky v Mostech u Jablunkova, horu Gírovou z různých úhlů pohledu nebo krásné výhledy z Mostů.

„První ročník soutěže se těšil obrovskému zájmu. Věříme, že soutěžící najdou spoustu námětů pro pořízení snímků z nepřeberného množství tradic v naší obci a podělí se s ostatními o to, jak ve svých rodinách udržují tradiční zvyky,“ řekla za organizátory fotografického klání obecní zastupitelka Hedvika Onderková.

Jak dále uvedla, neméně žádané budou rovněž snímky z přírody zachycující oblíbená místa soutěžících nebo fotografie pro obec symbolické hory Gírové. „věříme, že zaslané snímky naplní slogan naší obce: Milujeme hory. Ctíme tradice,“ dodala Onderková.

Stejně jako v minulém roce je soutěž otevřena pro každého příležitostného fotografa anebo fotoamatéra, a to bez rozdílu věku. Nejpovedenější snímky, jejichž autoři se mohou těšit na hodnotné ceny, bude opět vybírat široká veřejnost i odborná porota.

Soutěžní snímky budou vystaveny ve dnech od 19. července do 13. srpna, kdy bude možné hlasovat. Pokud to epidemiologická situace umožní, vyhlášení vítězů se uskuteční 21. srpna na akci Mostořské léto, dlátko a guláše.

Nejlepší fotografie obec využije ke své propagaci a umístí do stolního kalendáře pro rok 2022.

Další zprávy z regionu