Mostečtí zrenovují sídlo bývalé Tělovýchovné jednoty

Do kompletní rekonstrukce chátrající budovy Tělovýchovné jednoty Beskyd se chtějí pustit Mostečtí. V budoucnu by mohla sloužit i pro kulturní a společenské akce.

Budova po nezbytných úpravách získá nový účel využití. Foto: ba

Až do roku 1999 měli v objektu v Dolních Mostech, jak se této části obce říká, zázemí fotbalisté oddílu TJ Beskyd Mosty u Jablunkova. Část fotbalového hřiště musela ustoupit obchvatu, na zbývajícím prostoru vzniklo menší víceúčelové hřiště s umělým povrchem.

Vedle stojící budova Tělovýchovné jednoty, která před časem přešla do vlastnictví obce, by se mohla stát novým kulturně – společenským centrem této části obce. „Takové využití objektu nám přijde smysluplné, protože v Dolních Mostech žádné jiné zařízení tohoto typu není,“ uvedl starosta Mostů u Jablunkova Ondřej Niedoba.

Objekt už však není v nejlepší kondici, jeho kompletní rekonstrukce je neodkladná. Mostečtí ji mají v plánu provést v tomto roce. „Prioritní byla oprava propadlé střechy, abychom budovu vůbec zachránili. Tu už jsme koncem roku provizorně opravili a zajistili, aby se nezhroutila,“ nastínil Niedoba. Nová střecha na objektu by měla být zelená, obec na ni chce získat dotaci.

V budově vzniknou šatny se sociálním zázemím pro sportovce, ale také kulturní místnost uzpůsobená ke konání různých kulturně – společenských akcí. Mostečtí chtějí co nejdříve připravit projektovou dokumentaci, aby se již letos mohli pustit do práce.

Další zprávy z regionu