Mosty nechají mladé sportovat zdarma

To, že pohyb je půlkou zdraví, je všeobecně známá věc. V Mostech u Jablunkova si to uvědomují, a proto se obě obecní hřiště počátkem léta stala pro děti bezplatná. Vedení Mostů se pro úspěch rozhodlo takový přístup zachovat i po skončení prázdnin.

Nejen loni vybudované sportoviště na Dolních Mostech, ale i to na Šancích se s koncem školního roku stalo pro děti do 18 let bezplatné. „Pro nás je prioritou, aby děti sportovaly. Že jim na vstupném promineme měsíčně několik stovek, to naši obec rozhodně nezabije. Je lepší, když je hřiště obsazené, než aby zelo prázdnotou,“ vysvětlil rozhodnutí starosta Josef Szotkowski.

S letními měsíci zájem opravdu vzrostl. To potvrzují také správcové obou areálů. „Když nepršelo, tak děti chodily každý den, a to i několikrát. Nebojím se říct, že za celé prázdniny jsem klíče bezplatně vypůjčila sto padesátkrát. Někdy nezletilí hráli třeba jen tenis ve dvou, jindy zase fotbal v počtu přesahujícím deset dětí. Je proto složité říct přesný počet uživatelů,“ zhodnotila správcová Marie Kocúrková, s níž souhlasí také vedoucí sportoviště na Šancích Petr Beniač.

Úspěch kroku už vyhodnotili také na obecním úřadě. „Myslím, že to byl dobrý nápad. Doporučoval bych, aby to takhle zůstalo navždy a aby děti měly kde sportovat,“ navrhl zastupitel Alois Martynek.

S krokem se ztotožňuje také starosta. „Už jsem říkal správcům, aby děti pouštěli zadarmo i po prázdninách. Tento přístup se osvědčil a děti hřiště využívají,“ řekl s tím, že už v areálu na Dolních Mostech proběhl dětský turnaj v kopané nebo dokonce vznikla fotbalová přípravka.

Další zprávy z regionu