Multifunkční budova ve Stříteži potěší hlavně čtenáře

Nový multifunkční objekt plánuje postavit vedení obce Střítež. Má vyřešit problémy se skladováním techniky i nedostatek místa v knihovně. Náklady na výstavbu jsou prozatím vyčísleny částkou 15 milionů korun.

Takto má vypadat nový multifunkční dům ve Stříteži. Foto: studie

Víceúčelová budova by měla stát za místním kulturním domem. „Prozatím jsme na zastupitelstvu schválili vypracování projektové dokumentace. Takže cenu pak může snížit výběrové řízení a také dotace, o které budeme určitě usilovat,“ vysvětloval starosta Stříteže Miroslav Jaworek.

Objekt vyroste v místech, kde se nyní nachází nevábné prostředí s plechovými budkami. Šlo by tak i o rekultivaci zanedbaného veřejného prostoru. „V přízemí plánujeme technické místnosti pro obec, garáže pro obecní techniku, jako jsou sekačky na trávu či traktůrek. Také bychom tam umožnili sportovcům schovávat si své sportovní náčiní, sítě na volejbal a podobně,“ vyjmenovával starosta.

V patře by našla svůj nový domov knihovna. „Ta naše současná je totiž v nevyhovujících prostorách. Je malinká a stísněná. A protože jsme zaznamenali, že se lidé ke knihám vrací a návštěvnost je čím dále větší, usoudili jsme, že by si knihovna zasloužila lepší prostory,“ argumentoval Jaworek. „Doufáme, že nám plán vyjde a že se nám zadaří získat i dotace. Pokud ano, stavět bychom mohli začít už příští rok,“ doplnil.

Další zprávy z regionu