Muž hodil kámen na projíždějící vlak

Perné chvíle zažil strojvedoucí vlaku, který ve středu mířil z Českého Těšína do Ropice. Do kolejiště totiž vstoupil muž a následně hodil proti protijedoucímu vlaku kámen. Útok naštěstí zůstal bez zranění.

Čelní sklo lokomotivy je poškozené, kámen ale sklo neprorazil. Foto: PČR

Strojvedoucí osobního vlaku vypověděl, že spatřil osobu za železniční zastávkou Ropice-zastávka, která vstoupila do kolejiště. Proto zpomalil rychlost a začal troubit.  Dotyčný pak z kolejí odešel, sehnul se ale pro kámen, a hodil ho na lokomotivu.

Ihned po tomto útoku z místa utekl, ale ještě tentýž den ho policie vypátrala a zadržela. „Komisař šestatřicetiletého muže obvinil z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení s trestní sazbou odnětí svobody až na šest let,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Dodala, že v minulosti 12x trestaný obviněný odmítl vypovídat, své jednání fakticky nevysvětlil. „Nicméně můžeme konstatovat, že kamenem hodil proti vlaku zřejmě jen tak, ze vzteku, v minulosti se něčeho podobného už dopustil,“ upřesnila mluvčí.

Po trati se pak nejezdilo tři hodiny. Poškozením lokomotivy vznikla škoda okolo 100 tisíc korun. Zřejmě díky snížené rychlosti vlaku a tvrzenému sklu nebyly následky fatální a nikdo nebyl zraněn.

Další zprávy z regionu