Muž přepadl prodejnu, vyzbrojil se slzným plynem

Policie pátrá po neznámém muži, který za pomoci slzného spreje přepadl prodejnu se smíšeným zbožím a snažil se získat peníze od pokladní. Statečná prodavačka mu ale nic nedala.

Dosud neznámý muž si pro svůj lup vybral prodejnu nedaleko třineckého nádraží. Foto: průmyslová kamera

Případ se udál v neděli 3. října přibližně v půl osmé ráno. „Dosud neustanovený pachatel vstoupil do prodejny se smíšeným zbožím v Třinci, kde po obsluze pod pohrůžkou užití slzotvorného prostředku požadoval vydání finanční hotovosti,“ potvrdila policejní tisková mluvčí Karolína Bělunková.

Muž si na lup připravil velkou tašku. Nakonec ale odešel s prázdnou. Foto: průmyslová kamera

Jak dále řekla, pokladní z obchodu pachateli finanční hotovost odmítla vydat. „Ten se ihned dal na útěk, aniž by cokoliv z prodejny odcizil,“ pokračovala mluvčí.

Lupič měl smůlu, před vstupem do prodejny ho zachytily průmyslové kamery. Kriminalisté se proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Muž byl střední postavy 170 cm až 175 cm vysoký, oblečen do černého oblečení. Měl černé volnější kalhoty, černou bundu s kapucí a kšiltem. Na nohou měl obuty černé sportovní boty. V ruce držel velkou nákupní tašku z PET materiálu sytě žluté barvy s černými nápisy,“ popsala pachatele Karolína Bělunková.

Pokud by muže někdo poznal, ať se obrátí na telefonní číslo 604 300 198, na jakoukoliv policejní služebnu nebo na linku 158. „Za veškeré informace vedoucí ke zjištění totožnosti muže děkujeme,“ doplnila Bělunková.

Další zprávy z regionu