Muzeum pořádá velkou módní show

Velká oslava módy, hudby i zábavy se bude opět konat v Muzeu Třineckých železáren a města Třince. Oblíbená show plná hvězd Ve jménu módy propukne v sobotu 26. srpna od 14.30 hodin, tentokrát je s podtitulem Šaty dělaj člověka.

Na akci nebude scházet oblíbená přehlídka svatebních šatů. Foto: muzeum

Ve jménu módy začne pro návštěvníky welcome drinkem. A pak už se rozjede show, ze které se lidem zatočí hlava. „Už jen podtitul prozrazuje, že letošní ročník je více o módě, o regionálních tvůrcích, kteří jsou nesmírně talentovaní a mají možnost tímto lidem ukázat, co všechno umí. Vyzdvihla bych například Nelu Juchovou z Vendryně, která jen pro naši přehlídku připravuje extravagantní modely, z nichž každý bude uměleckým dílem. Úžasná bude i přehlídka Terezy Nogové. Ta představí módu pro volný čas, ovšem ušitou z přírodních materiálů, které jsou i pro lidi se zdravotními problémy a respektují různé handicapy,“ přiblížila vedoucí muzea Eva Zamarská.

Návštěvníci se mohou těšit na velice oblíbenou přehlídku svatebních šatů, která určitě zaujme nejen budoucí nevěsty, ale i ty, co své životní ano už vyslovily. Nebude chybět defilé velkých večerních šatů, které doprovodí podmanivá světelná show.

Zábava bude rozmanitá
Krom módních přehlídek čeká přítomné bohatý kulturní program. Zatančí několikanásobná mistryně ČR a vicemistryně světa v klasickém orientálním tanci Khatiana. Ukázky scénického tance plné zářivých barev a fantazie předvede Infinity Cirkus z Ostravy. S tancem orientálním a indickým dorazí taneční duo Shejk. Salvy smíchu pak určitě vyvolá svým humorným představením Klaunice trochu jinak.

O hudební vystoupení se postarají zpěvačky, které není třeba nijak představovat. „Velice si cením, že nám opět zazpívá Markéta Konvičková, Tereza Mašková nebo Zuzana Holbeinová. Těšit se můžeme například na známé duo z Bystřice, na Kláru a Vojtu. Velkým překvapením pro mnohé bude vystoupení Adély Cemerkové. Nechci předjímat, ale jde o vycházející hvězdu našeho regionu, která zpívá francouzsky a určitě posluchače zaujme,“ je přesvědčená Eva Zamarská.

Zajásají i chuťové pohárky
Akce Ve jménu módy potěší nejen oko návštěvníka, ale i jeho chuťové pohárky. O občerstvení se postará MasterChefka Evi Tomečková, která se blýskne svým kuchařským uměním a ukáže, že její finálová účast ve známé televizní soutěži nebyla náhodná. Dámy se mohou těšit i na dobroty z cukrárny Cake Art, na míchané nápoje z Destiny Baru i na vynikající kávu.

Nebude chybět oblíbená tombola o věcné ceny. Dámy budou moci využít kosmetické poradenství. Celým programem provede moderátor Honza Gavelčík. „Jde o akci pro ženy, ale přijít samozřejmě mohou i jejich protějšky. Cílem je, aby se uvolnily, přišly na jiné myšlenky a oprostily se od každodenních starostí. Zkrátka, aby se celé odpoledne královsky pobavily,“ doplnila Eva Zamarská s tím, že vstupenky je možno zakoupit v muzeu pouze do 20. srpna.

Další zprávy z regionu