Na opravu Sokolovské přispěje kraj

Přes čtyři miliony korun ze svého rozpočtu uvolní Moravskoslezský kraj Českému Těšínu na opravu části ulice Sokolovská. Pokládka nového živičného povrchu má proběhnout ještě letos.

Vozovka na Sokolovské ulici získá nový povrch. Foto: DH

„Požádali jsme kraj o dotaci, která pokryje třetinu částky nezbytné na opravu povrchu této ulice v úseku od ulice Lípové po Frýdeckou. Jsem rád, že nám kraj vyhověl,“ řekl místostarosta Českého Těšína Vít Slováček.

„Na stavu vozovky se podepsala těžká technika, která se podílela na výstavbě Integrovaného výjezdového centra v režii kraje. Opravu zbývající části vozovky – v úseku od Lípové po Ostravskou – vezme na svá bedra město,“ dodal. Celkové náklady na opravu povrchu na Sokolovské ulici, která spojuje ulice Ostravskou a Frýdeckou, by se měly vyšplhat na téměř 12,5 mil. korun.

„Investice bude mít pozitivní vliv na bezpečnost silničního provozu. Po opravě se také sníží prašnost a hlučnost, což ocení zejména občané této lokality, stejně tak jako mnozí další využívající ulici Sokolovskou jako přístupovou trasu do zaměstnání v průmyslové zóně Pod Zelenou a v areálu VOP Group,“ doplnil místostarosta.

Podél ulic Sokolovská a Lípová vede cyklotrasa regionálního a příhraničního významu.

Další zprávy z regionu