Na radnici budou mít výtah

V roce 2022 nebude jablunkovskému rozpočtu dominovat žádná obří investice, ale řada nutných oprav. Shodli se na tom na konci loňského roku jablunkovští zastupitelé.

Místo bočních dveří jablunkovské radnice bude vstup do výtahu. Foto: tm

Největší investiční akcí má být oprava místní komunikace na Školní ulici a navazující Zahradní a Příčnou za střední odbornou školou. „Po minulých zkušenostech s žádostí o dotaci jsme se rozhodli jít do opravy sami. Sedm milionů půjde do silnic, dva miliony do chodníků. Pokud bychom štěstí měli a dotaci získali, budeme pružně reagovat a opravíme Polní ulici a silnice kolem školních dílen,“ uvedl starosta Jiří Hamrozi.

Další investicí bude výstavba parkoviště a ozelenění prostoru mezi hotelem Horal a DDM. „Vyčlenili jsme 1,5 milionu korun. Cílem je sjednotit náš pozemek se sousedním, který patří prodejně Faboss a bytovému domu a který opraví soukromý investor,“ pokračoval Hamrozi.

Největší akcí mimo komunikace je výstavba výtahu na radnici, aby byl zjednodušený přístup do sálu v prvním podlaží. „V současné době se vše musí nosit po schodech – od divadelních kulis, ozvučovací techniky, hudebních nástrojů až po občerstvení na plesy. Kromě výtahu vybudujeme i zázemí pro účinkující a kuchyňku pro přípravu jídel,“ vypočetl. Výtah uvnitř budovy je schválen památkáři, náklady odhadl do pěti milionů korun.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu