Na Spartaku musí opravit rekonstruované sprchy

Je třeba chlapsky říct hned na začátku, oprava budovy Spartaku Jablunkov se před čtyřmi roky úplně nepovedla. Alespoň co se týče sprch.

Nedávno zrekonstruovaná budova Spartaku v Jablunkově. Foto: tm

Problém je prostý. V projektové dokumentaci rekonstrukce budovy měla voda odtékat do vpustí ve sprchových boxech. Ovšem nastala změna. Kvůli základovým pásům se musela dát potrubí kanalizace do podlahy. Sprchové kóje se kvůli jejich vyspádování musely zvednout a už se nedořešilo odvodnění před sprchami. Kvůli tomu se voda někdy vylévala až na chodbu.

„Vzniklý problém vyřešily v dobré víře naše technické služby, které vpustě udělaly. Ty sice pobraly horní vodu, ta se ale někde usazovala, začaly vzlínat podlahy a odpadávat dlažba,“ nastínil starosta města Jiří Hamrozi. „Nepřišli jsme na to, kde se stala chyba. Použit byl anhydrid, který asi nebyl úplně v pořádku. Nutno přiznat, že chyba je i na straně města, měli jsme si vše lépe pohlídat,“ dodal starosta.

Podle Hamroziho projektant při zpracování projektu nevěděl, zda jsou pod budovou betonové patky, nebo základové pásy. „Při obnažení bylo zjištěno, že pásy, a tím nebylo možné udělat hydroizolaci. Navíc tam byly nataženy inženýrské sítě,“ upřesnil.

V Jablunkově je problém, který řeší. „Jednali jsme o tom, zda se ještě na rekonstrukci nevztahuje záruka. Ovšem naším zásahem jsme o záruku přišli. Ale od firmy, která opravu dělala, jsme dostali cenovou nabídku na opravu za 600 tisíc korun,“ vysvětlil Hamrozi. Před zastupiteli města proto stálo rozhodnutí – zda nechat udělat opravu za 600 tisíc a udržet ještě nějaké dva roky záruku, nebo oslovit firmu, která opravu nacenila levněji, ale přijít o záruku. Představitelé města se shodli, že s bývalou firmou, která rekonstrukci Spartaku dělala, už nechtějí mít nic společného a zkusí novou firmu.

Opravy sprch již běží. Zároveň dojde i k rozšíření a opravě části šaten. Vše přijde zhruba na 200 tisíc.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu