Nad Olší se rockovalo

Obvykle poklidným parkem Adama Sikory v Českém Těšíně o víkendu duněl rock. Součástí festivalu Rockování nad Olzou, který se zde konal, bylo i vystoupení dvou českotěšínských kapel – Lockdown a Žáby z garáže.

Posluchačům se představila místní kapela Lockdown. Foto: ba

Dříve, než davy návštěvníků dostaly do varu skupiny Seppuka, Trautemberk, Morčata na útěku, Tři sestry a Carpatia Castle, na správnou rockovou notu je naladila dvě hudební uskupení z Českého Těšína. Šestý ročník festivalu zahájila punk – rocková kapela Žáby z garáže, která vznikla letos v lockdownu. Přehlídka rockových kapel byla první významnější akcí, kterou doposud mladé slečny absolvovaly.

Zhruba před šesti měsíci se zformovala rovněž kapela Lockdown z Českého Těšína. Rockování nad Olzou bylo poslední akcí, kdy se představila pod současným názvem. „Na posledním koncertu v Havířově jsme se potkali s místní kapelou, která se taktéž jmenovala Lockdown. Řekli nám, že už mají zaregistrované stránky a další věci, tak jsme jim slíbili, že se přejmenujeme, aby v tom nevznikl chaos,“ vysvětlila zpěvačka Kateřina Donová (Doňa). Nově se kapela bude jmenovat Ballwan.

Kapelu Lockdown, která změní název na Ballwan, aktuálně tvoří kapelník a kytarista Marcel Michalski, jeho 12letý syn Matyas Michalski, zpěvačka Kateřina Donová a její taktéž 12letý syn Alexandr, který už čtyři roky hra-je na bicí. „Máme vlastní hudbu i vlastní texty, inspirujeme se tím, co prožíváme, běžnými životními situacemi. Dá se říct, že náš hudební styl obsahuje prvky hard and heavy rocku,“ upřesnila Kateřina Donová. Stejně jako kapelník Marcel Michalski je členkou rockové kapely Motor.

Další zprávy z regionu