Návsí chystá parcely pro novou čtvrť

Prodloužení vodovodního řadu a kanalizace plánují v Návsí. Konkrétně v lokalitě nad místem, na kterém bude stát nová tělocvična. Na parcelách vyrostou rodinné domy.

Na této louce se bude stavět. Foto: tm

„Počítáme zde s výstavbou rodinných domů, obecní pozemek je již rozparcelován. Vyroste tam dvanáct stavení,“ řekla starostka Návsí Lenka Husarová, podle které měla obec původně s tímto pozemkem jiné plány. „Kupovali jsme jej pro stavbu nové tělocvičny. Ale když se nám podařilo získat pozemek blíže základní škole, rozhodli jsme se dát ten původní k dispozici lidem,“ vysvětlila starostka a dodala, že o atraktivní pozemky v hezkém prostředí byl z řad veřejnosti velký zájem.

„Naším cílem je prodávat parcely, které mají inženýrské sítě přivedeny k hranicím pozemků. Proto chceme před samotným prodejem do těchto míst protáhnout 700 metrů vodovodního řadu a kanalizaci v délce 300 metrů,“ vysvětlila Husarová.

Starostka dále upřesnila, že v současné době je vydáno územní rozhodnutí a dělají se projekty pro stavební povolení. „Kanalizaci a vodovodní řad budeme stavět najednou. Chceme začít v letošním roce, ale pokud dobře půjde, bude to nejdříve v listopadu,“ uzavřela Lenka Husarová a nastínila, že rozpočet na obě stavby je 3,5 milionu korun. Obec zároveň zkusí své peníze ušetřit tím, že podá žádost o dotaci na Moravskoslezský kraj.

Další zprávy z regionu