Neukáznění řidiči trápí vedení Hrádku

Slovo do pranice hodil na jednání zastupitelů Hrádku jejich kolega Konrád Czyž. „Lidé v rajonu, který mám na starost, si stěžují, že někteří občané parkují svá auta na místních komunikacích tak nevhodně, že je problém projet s dalším vozem,“ řekl.

Ilustrační foto: tm

Tím se strhla debata, protože podobné problémy s parkováním na místních komunikacích jsou i v dalších částech obce. „Na místní komunikaci lze parkovat pouze na dobu nezbytně nutnou,“ zaznělo z pléna. „Když má problém projet osobní auto, co teprve hasiči, kdyby jeli k zásahu,“ pokračovala debata.

Další z názorů poukázal, že takto zaparkovaná auta brání i údržbě – v zimě vyhrnování sněhu, v létě zase kosení trávy kolem silnice. „Navíc ten, kdo trávu kosí, má strach přiblížit se zaparkovaným autům, aby je nechtěně nepoškodil,“ přemítali představitelé obce. „Můžeme zkusit oslovit nezodpovědné řidiče dopisem, aby si uvědomili, že takto parkovat nemohou. Pokud to nezabere, věc by musela řešit policie,“ vložil se do diskuze starosta Hrádku Robert Borski.

Představitelé obce se nakonec shodli, že na zlozvyk bude obec aktivně upozorňovat.

Další zprávy z regionu