Nová čtvrť nabídne byty v zeleni

Nová městská čtvrť se 160 byty, s domky se zahrádkami, parkem, školkou, domem s pečovatelskou službou, komunitním centrem a možná i s dvacetipatrovým věžákem Werk Tower má vyrůst v málo využívané lokalitě Borek.

Werk Tower by mohl být novou dominantou Třince. Foto: studie BO reality

Čtvrť s pracovním názvem Nový BO!REK má v plánu vybudovat soukromý investor. Cílem je změnit nepříliš atraktivní lokalitu na zelené a životem protknuté místo.

„Nepůjde o luxusní bydlení. Ceny budou odpovídat tržnímu prostředí v našem regionu. Těmito novými byty bychom chtěli nabídnout alternativu i z hlediska ceny ke starým panelovým bytům, které jsou nyní v jiných částech Třince. Část bytů bude určena k prodeji, část bychom pronajímali. Vzniknout by zde měly i parcely pro rodinné domy,“ uvedl ředitel BO Reality Michal Pitucha.

Město Třinec tuto aktivitu vítá. „Chceme podpořit a pomoci investorovi, jenž plánuje postavit byty pro mladé lidi, kteří by se rozhodli žít v našem městě,“ přitakala primátorka města Věra Palkovská. Upřesnila, že by šlo především o přípravu infrastruktury a dopravní dostupnosti. Na výstavbu školy či domova s pečovatelskou službou hodlá investor využít dotace, i zde by mohlo město pomoct svými zkušenostmi.

Lokalita pro novou čtvrť se nachází v prostoru mezi Kovosportem a objektem střelnice. Nachází se tam většinou již neobydlené bytové domy. V současné době probíhají rekonstrukční a sanační práce na některých stávajících objektech, které jsou v nepříliš dobrém stavu. Nyní zde ještě bydlí zhruba 25 občanů.

Projekt je rozložen do šesti etap. „Na první etapě, která zahrnuje rekonstrukci 24 velkometrážních neobydlených bytů v západní části, se již pracuje,“ dodal Michal Pitucha.

Další zprávy z regionu