Nýdečané se těší na výletiště, stavba jde ale pomalu

Pomalu, ale jistě se mění výletiště v obci Nýdek. Až náročná rekonstrukce skončí, lidé si užijí moderního zázemí a prostor, ve kterých si budou moci uspořádat akce všeho druhu.

Nové výletiště roste pomalu, ale jistě. Foto: mr

Zapíjení svobody, dětské dny, svatby, maturitní večírky nebo například oslavy narozenin nebo zábavy, zkrátka akce všeho druhu se odjakživa v Nýdku konaly na tamním výletišti u Požárníka, který se nachází u vjezdu do lokality Hluchová.

Jak ale šel čas, tamní zázemí dosluhovalo, až si vedení obce řeklo dost a začalo s náročnou rekonstrukcí. „Myslím si, že není Nýdečana, který by tady nezažil aspoň jednu akci. Proto jsme přesvědčeni, že si právě naši občané zaslouží modernizaci výletiště,“ uvedl starosta Nýdku Jan Konečný.

Nejprve vedení obce muselo zakoupit tamní pozemky, a to za 3,5 milionu korun. Pak strhlo stávající objekt, který vlastně tvořily poskládané unimobuňky, a pustilo se do výstavby. V hlavní budově vznikne sál pro zhruba 60 lidí, kuchyně a výdejní místo na jídla včetně sociálního zázemí. Naproti budově budou stát i tři kamenné stánky a zastřešený krb pro turisty. Ti také budou moci využít sociálních zařízení, která se nebudou zamykat a k dispozici budou neustále.

Nově zrekonstruované prostory vyjdou nýdeckou kasu na zhruba 18 milionů korun. Obec ji hradí ze svého rozpočtu, proto je výstavba rozprostřena na tři až čtyři roky. Práce ale nyní jdou pomalu. „Na vině je nedostatek stavebního materiálu, s tím se ale dnes perou všichni stavebníci,“ pokrčil rameny starosta.

Další zprávy z regionu