O wiatu je zájem, na pronájem budou daná pravidla

Přístřešek s dokonalým zázemím u fotbalového hřiště v Hrádku byl postaven teprve před několika lety a ihned se dostal do centra zájmu občanů. Ti jej chtějí využívat i pro soukromé akce.

Wiata láká i k soukromým akcím. Foto: tm

„Jelikož je ze strany veřejnosti velká poptávka pro pořádání soukromých akcí pod přístřeškem, kterému říkáme wiata, budou vytvořeny pravidla pro jeho používání,“ řekl starosta Hrádku Robert Borski, který zároveň vyvrátil fámy, že obec vybírá za pronájem tohoto zařízení poplatky. „Obec žádné poplatky za pronájem nevybírá, jelikož je stavba spolufinancována z dotačních prostředků,“ upřesnil starosta, ale zároveň dodal, že nelze na soukromé aktivity pod wiatou doplácet z obecních peněz. „Jasně definovaný provozní řád bude prospěšný pro všechny zainteresované subjekty. Bude se týkat i uzavření prostoru přístřešku ve večerních hodinách,“ dodal Borski.

Důvod je nasnadě, protože v přímém sousedství wiaty bydlí lidé. Obecní vyhláška zohledňuje při některých akcích posunutí hodiny nočního klidu na později, ovšem soukromých setkání se netýká. „Místní lidé jsou schopni tolerovat přiměřený hluk do 21. hodiny. Je to od nich vstřícný krok, kterého si cením, a i tento podnět budeme brát v potaz při určení pravidel na pronájem přístřešku. Rozhodnou o tom radní na svém nejbližším jednání, takže v červnu už bude jasno,“ upřesnil starosta, podle kterého bude vytvořen i rezervační systém na webových stránkách obce, kde si lidé budou moci zarezervovat obecní areály pro soukromé akce. Mimo zmíněné wiaty se jedná o Centrum volného času, Oázu klidu, lom Žarnovka, přírodní areál v Girově. „V budoucnu plánujeme vytvořit vhodné podmínky k posezení či trávení volného času i v dalších lokalitách,“ slíbil starosta.

Další zprávy z regionu