Obecní nákladní auto dosloužilo

Skoro dvacet let sloužilo v Komorní Lhotce pro odvoz velkoobjemových kontejnerů s odpadem nákladní auto Liaz. A dosloužilo. Obec se ho nyní bude snažit prodat.

Ilustrační foto: tm

Vozidlo Liaz obec koupila v roce 2000 už ojeté a nechala ho přestavět pro odvoz kontejnerů. Uplynulý pátek, 31. ledna, autu skončila platnost technické kontroly. „Aby prošlo technickou, muselo by se do oprav dát hodně peněz,“ řekl zastupitelům starosta Komorní Lhotky Ivo Sztefek. Navrhl, aby obec vozidlo prodala.

Doplnil, že odhadní cena, které by se obec při prodeji měla držet, je přes 80 tisíc korun. „Je tak vysoká proto, že loni se do oprav nasypalo přes sto tisíc korun,“ vysvětlil. Na obecní úřad už volal jeden zájemce, ale když uslyšel cenu, zájem ztratil. „Nabízel 30 tisíc korun,“ podotkl starosta. Doplnil, že pokud se auto do dvou měsíců nepodaří prodat, bude odvezeno k likvidaci.

Zastupitelstvo také řešilo, co s dvěma desítkami velkoobjemových kontejnerů. „Jsou v dezolátním stavu, dna jsou prohnilá. Oprava jednoho kontejneru by stála 12 až 15 tisíc korun,“ informoval kolegy v zastupitelstvu Ivo Sztefek a navrhl dát kontejnery do šrotu.

Zastupitelé schválili jak záměr odprodeje vyřazeného automobilu, tak i likvidaci opotřebených kontejnerů. Vedení Komorní Lhotky nyní čeká úkol najít řešení, jak nakládat s velkoobjemovým odpadem, zda zřídit sběrný dvůr, či zvolit jinou cestu. Obec si patrně nechá vypracovat studii a pak zastupitelé rozhodnou.

Další zprávy z regionu