Obrazy tvůrců z Art Clubu zdobí JACKI

Tvorbu hendikepovaných dětí a členů Art Clubu, fungujícího pod záštitou Domu dětí a mládeže v Jablunkově, představuje výstava obrazů v informačním centru JACKI, která potrvá do 9. března.

Výstava obrazů se těší velikému zájmu. Foto: ba

„Vybrali jsme nejpovedenější práce dětí i dospělých z jejich poslední tvorby. K vidění je přibližně 50 děl – kresby, malby, tisky a koláže. Jedná se o fúzi umění – dětského, naivního s dospělým, racionálním. Postižené děti přistupují k umění čistě, bez jakýchkoliv bariér, zapojují fantazii,“ podotkla během vernisáže Zuzana Karpecká.

Výtvarnice, která učí na místní základní škole, již několik let pořádá v Domě dětí a mládeže workshopy pro děti s postižením. „Konají se jednou měsíčně, zapojuje se asi osm dětí. Tvoříme na různá témata. Pod záštitou DDM funguje i Art Club Jablunkov. Máme dvanáct členů, scházíme se jednou týdně,“ řekla Karpecká.

Další díla členů Art Clubu jsou k vidění na prostranství v sousedství Domu PZKO. „Obrátil se na nás ředitel Základní umělecké školy, zda bychom se nezapojili do projektu s názvem Život menšin na Jablunkovsku. Během měsíce bylo třeba vytvořit kolem deseti prací na toto téma,“ poukázala Zuzana Karpecká.

Další zprávy z regionu