Očkovací centrum bude také v Třinci

V Třinci vzniká očkovací centrum, které má pomoci vytížené krajské nemocnici. Jeho otevření je pak závislé na tom, kdy dorazí dostatečné množství očkovacích dávek.

V Ostravě už očkovací centrum mají. Je největší v Moravskoslezském kraji. Foto: FNO

V očkovací centrum se postupně mění divadelní sál Domu dětí a mládeže v Třinci (DDM). Na vzniku centra se podílí město, které dodalo své prostory. „Oslovilo nás vedení kraje, že se očkuje proti covidu-19 sice v nemocnicích, ale jejich kapacita je nedostačující. Proto nás vyzvalo, abychom jako město byli nápomocni při vybudování očkovacího centra,“ vysvětlil náměstek primátorky Ivo Kaleta.

Ostravské očkovací centrum na Černé louce začalo fungovat v pondělí. Foto: FNO

Sál DDM se jeví pro tyto účely jako vhodný. „V tuto chvíli máme připraveny paravany, stoly, židle a další nábytek. Není to ale rozestavěné, protože nemocnice by nám měla dát plánek logistického rozčlenění prostor, aby bylo centrum co možná nejefektivnější,“ pokračoval náměstek.

Ředitel Nemocnice Třinec Jaroslav Brzyszkowski potvrdil, že je očkovací centrum v přípravě. „Požádali jsme v uplynulém týdnu město o zajištění technického, nezdravotního vybavení. My připravujeme čtyři očkovací týmy po čtyřech lékařích a čtyřech sestrách, které doplní dva administrativní pracovníci,“ upřesnil.

Celý článek najdete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu