Opozice na apríla „sesadila“ starostu

Krušný večer měl prvního dubna starosta Komorní Lhotky. Dva dny před zasedáním zastupitelstva někdo na facebookovém profilu opoziční Změny pro Komorní Lhotku napsal, že starosta odstupuje z funkce. Měl to prý být aprílový žert. Jaksi se však nepovedl.

Dubnová schůze zastupitelstva Komorní Lhotky rozhodně nebyla nudná. Foto: ab

„Starosta oznámil odstoupení z funkce! No konečně! Starosta na nejbližším zasedání zastupitelstva oznámí odstoupení z funkce. Zhodnotil svou práci za poslední volební období a vyhodnotil, že už toho bylo dost,“ objevil se prvního dubna na facebookové stránce opoziční Změny pro Komorní Lhotku příspěvek podepsaný zastupitelem Janem Křístkem. Později jméno zastupitele zvoleného za toto uskupení nezávislých kandidátů ze závěru textu zmizelo a místo toho tam někdo napsal slovo apríl a přidal tři smajlíky.

Zasedání zastupitelstva se konalo 3. dubna. V závěru schůze starosta opozici tento „aprílový žert“ vyčetl. „Když se to objevilo na internetu, se jménem pana Křístka, volali mi večer občané, někteří zastupitelé i příbuzní, psali esemesky, ptali se, zda je to pravda, proč odstupuji,“ řekl starosta Miloslav Hampel a směrem k opozici dodal: „Také mám nějaký osobní život. Každý zastupitel by měl zvážit své jednání, aby neohrozil vážnost své funkce. A nevím, jestli tohle je to pravé ořechové.“

Zastupitel Jan Křístek popřel, že by byl autorem příspěvku. „Já jsem to na internet nedal,“ ohradil se. Dodal, že když to četl, nejprve se zhrozil, a když to četl podruhé, zasmál se. „Bylo mi jasné, že je to apríl,“ řekl.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu