Opravená silnice I/68 se otevře řidičům

Začala na konci března a potrvá do tohoto pátku. Náročná rekonstrukce silnice ze Stříteže do Ropice končí. Řidiče stála mnoho nervů, ale i peněz, které mnozí utratili na pokutách.

Rekonstrukce silnice končí. Řidiči se mohou těšit na kvalitní cestu bez výtluků. Foto: ŘSD

Frekventovaná silnice ze Stříteže do Ropice volala po opravě už dlouho. Ředitelství silnic a dálnic ČR se rozhodlo pro důkladnou rekonstrukci, která měla skončit 20. července.

„Původně avizovaný termín dokončení rekonstrukce se o několik dní posune kvůli omezením ve výstavbě da-ným probíhající stavbou Třanovice – Nebory a nutností koexistence obou projektů,“ uvedla mluvčí zhotovitele, společnosti Skanska, Petra Havrlantová. Zdůraznila, že stavba by měla být dokončena do pátku 23. července.

Její slova potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal. „Stavbaři od března provedli opravy provozních škod formovaných léta zátěží osmi tisíc automobilů denně. Nový povrch umožní plynulejší průjezd dopravy, nesporným přínosem je také zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ uvedl mluvčí a dodal, že se cena opravy vyšplhala na cca 35,7 milionu korun bez DPH.

Sotva jedna uzávěra skončí, druhá ve Stříteži zanedlouho začne. Tentokrát bude na silnici vedoucí do Vělopolí. „Nastane z důvodu výstavby posledního úseku obchvatu Třince. Týká se části od domu u trafa až po kostel,“ sdělil starosta Stříteže Miroslav Jaworek.

V místě vznikne nový most. Řidiči úsek objedou přes Hnojník, Třanovice, Český Těšín a Horní Žukov. Uzavírka bude platná pro všechna vozidla mimo auta ze stavby a dopravní obsluhu přilehlých domů v obci Střítež. Pro pěší stavebníci připraví koridor, kudy budou moci procházet.

Další zprávy z regionu