Označení kola pomohlo najít majitele

Strážci zákona mohou vrátit jízdní kolo, které bylo na začátku prosince odcizeno v Karviné. Díky forenznímu označení syntetickou DNA policisté kolo velmi snadno identifikovali a zároveň zjistili i majitelku.

Ilustrační foto: th

„Mnoho cyklistů již pochopilo, jak své bicykly chránit a tím snížit riziko odcizení. Označování a evidenci jízdních kol praktikuje už většina městských policií v kraji. Tuto nabídku služby využila i jedna žena z Karviné a nyní se vyplatila,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V noci na středu 16. prosince si policejní hlídka během výkonu služby na Hlavní třídě v Českém Těšíně všimla cyklisty. Na kole jel pro českotěšínské policisty dobře známý 30letý muž, který již měl se zákonem nejeden problém.

Policisté zjistili, že jízdní kolo je označeno a evidováno v databázi Městské policie Karviná. „Na začátku prosince se na policii obrátila žena z Karviné s oznámením, že ze sklepní chodby jí někdo odcizil jízdní kolo. Kolo si žena nechala preventivně forenzním značením označit na městské policii již v roce 2019 a její rozhodnutí bylo prozíravé. Teď se jízdní kolo vrátí ke své majitelce,“ uzavřela mluvčí.

Další zprávy z regionu