Parčík bude opět bohatší

Parčík u hrádeckého obecního úřadu již několik let patří k vyhledávaným místům pro odpočinek či relax. Na své si v něm přijdou všechny generace. Ač není veřejný prostor nafukovací, zejména děti se mohou těšit na další novinky.

Parčík v Hrádku – místo odpočinku v centru obce. Foto: tm

Jednou z diskutovaných otázek bylo zřízení dětského pískoviště. „Měli jsme obavy z hygienického hlediska kvůli zvířatům, která by tam mohla chodit. Na druhou stranu víme, že pro ty úplně nejmenší v parčíku toho moc nemáme. Téma jsem nastínil na facebooku a z diskuze vyplynulo, že lidé pískoviště chtějí,“ řekl starosta Hrádku Robert Borski a dodal, že pískoviště bude vybaveno plachtou na přikrytí – kdo bude odcházet poslední, plachtou pískoviště zakryje. „Věřím, že tento systém bude fungovat a lidé si zvyknou,“ přeje si Borski.

Další atrakcí budou trampolíny zabudované v zemi. „Když jsem například pozoroval dění na hřišti v Bystřici, tak tento herní prvek byl ze všech nejnavštěvovanější,“ předeslal starosta a dodal, že v parčíku chtějí i provazovou dráhu, lavičku a stolek, na který si děti budou moci odložit pití a podobně. Termín, kdy má být vše hotovo, se vysloveně nabízí – 1. červen – Mezinárodní den dětí. Náklady jsou vyčísleny přes půl milionu korun, přičemž 40 procent pokryje dotace z Moravskoslezského kraje. „Každý rok něco v parčíku přibude, ale již moc možností není – hlavně ho nechceme mít přecpaný. Jsme moc rádi, že děti parčík vyhledávají,“ uzavřel starosta a doplnil, že čerstvě jsou v altánku k dispozici i nové deskové hry. Důvodem nebylo, že by se stávající ztrácely, ale častým používáním už byly hry opotřebované.

Další zprávy z regionu