Parkoviště v centru obec koupí

Pro koupi parkoviště v centru obce od soukromého vlastníka za 3,2 milionu korun zvedli ruku na svém posledním zasedání zastupitelé Návsí.

Parkovací plocha má rozměry přesahující tisíc metrů čtverečních. Foto: ba

Parkoviště v centru Návsí naproti obecnímu úřadu vybudoval na svém pozemku jeho vlastník. Nyní se však rozhodl, že ho nabídne k odkoupení obci. Třebaže se zastupitelům nelíbila cena, drtivá většina z nich byla pro to, aby se parkoviště stalo majetkem obce.

„Je to pozemek v centru. Třebaže s cenou nesouhlasím, domnívám se, že by to byla obrovská chyba, kdybychom ho nekoupili,“ prohlásil zastupitel Jaroslav Madzia. Podpořil ho například Vlastimil Janiczek. „Pokud se v naší velké sportovní hale budou konat akce většího rozsahu, parkoviště naproti obecního úřadu bude ideální plochou pro odstavení autobusů,“ nabídl svůj pohled. „Je rozhodně lepší koupit pozemek s parkovištěm, než kdyby ho koupil někdo jiný a postavil tam něco jiného,“ přizvukoval Daniel Lasota.

Téměř všichni zastupitelé se shodli v tom, že získání parkoviště do obecního vlastnictví vyřeší potíže s nedostatkem parkovacích ploch v centru obce. „Mohli bychom zavést systém parkovacích hodin. Kupříkladu dvě hodiny zdarma. Tím bychom docílili toho, že by na parkovišti po celý den nestála auta řidičů z okolních obcí, ale plocha by sloužila našim občanům, kteří si přijedou nakoupit nebo vyřídit své záležitosti na obecním úřadě,“ navrhl místostarosta Návsí Libor Herman.

Jelikož původní vlastník parkoviště na něm nechal instalovat parkovací závory, obec je chce nabídnout k odprodeji firmě, která je nainstalovala, a ta přistoupí k demontáži zařízení.

Další zprávy z regionu