Parkovné u koupaliště: stovka i za dvě hodiny

Jestli se chcete osvěžit na koupališti v Českém Těšíně, sáhnete kvůli parkovnému docela hluboko do peněženky. Vloni stačilo vhodit do parkovacího automatu před koupalištěm padesát korun, letos už sto. Je úplně jedno, zda přijedete už v 9, nebo třeba až v 16 hodin. A pozor – přístroj bere pouze mince.

Parkovné lze zaplatit pouze mincemi. Foto: ba

Některým návštěvníkům plovárny je to takříkajíc proti srsti. „Vůbec nechápu, proč jsem musela za parkování platit stovku, i když jsem dorazila na bazén až ve čtyři odpoledne. Parkovné by se mělo platit po hodinách, nebo třeba jen za půl dne. Také mi vadí, že parkovací automat je jen na mince. Kdo má u sebe jen bankovky, jako třeba návštěvníci z Polska, ten má prostě smůlu a nezaparkuje,“ kroutila hlavou paní z Frýdku-Místku.

V pondělí kolem půl třetí odpoledne, když jsme si situaci byli ověřit na místě, právě kvůli drahému parkovnému dvě polské rodiny vyrazily hledat volná parkovací místa do ulic v okolí koupaliště. „Dvě stovky za dvě auta na pár hodin platit nebudeme,“ shodly se.

Český Těšín letos navýšil ceny parkovného i v centru města. Radnice tvrdí, že žádné stížnosti nezaznamenala, a to ani ze strany návštěvníků koupaliště.

Další zprávy z regionu