Písečná dokončuje stavby za 76 milionů

Letošní rok se určitě zapíše do dějin Písečné. V současné době vrcholí práce hned na třech stavbách – přístavbě školy, novém obecním úřadu a kanalizaci, včetně chodníku. Dohromady spolknou na 76 milionů korun. Obec si při financování rekordních investic výrazně pomůže dotačními penězi.

Základní škola v Písečné dostává díky přístavbě novou podobu. Foto: tm

Zraky všech se nyní upírají hlavně k přístavbě a rekonstrukci budovy zdejší ZŠ a MŠ, protože na práce mělo vliv lednové počasí. Zastupitelé proto na červnovém zasedání prodloužili termín dokončení až do posledního srpna. „Je to nejzazší termín z pohledu poskytovatele dotace. Což obnáší i kolaudaci, úhradu faktur a podobně,“ řekl starosta David Ćmiel. Prodloužení termínu dokončení jde podle něj na vrub počasí. „Celý leden stavaři nemohli betonovat. Byly mrazy a přes půl metru sněhu. Jsou to uznatelné důvody,“ nastínil Ćmiel. Podle něj jsou nyní práce na dokončení školy v plném proudu.

Například budoucí kuchyň s jídelnou jsou v podstatě hotovy, rovněž nová tělocvičná pomalu ale jistě dostává svou tvář. Ač v budově panuje čilý stavební ruch, vládnou v obci obavy, aby se vše stihlo. Jedná se hlavně o chod mateřinky. „Neměli bychom kam umístit děti z mateřské školky. Stavba je sice opožděna, přesto pevně věříme, že vše stihneme,“ přeje si Ćmiel.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu