Písek postaví nový obecní úřad vedle zbrojnice

Postavit nový obecní úřad vedle hasičské zbrojnice a zrenovovat výletiště plánují v Písku. Architektonickou studii obec svým občanům představila na víkendové akci Rozloučení s létem.

Po vybudování obecního úřadu vznikne v Písku náves. Vizuál: obec

Jak budova obecního úřadu, tak sokolovna na výletišti už mají nejlepší léta dávno za sebou. Obecní úřad byl postaven v první polovině minulého století a fungoval bez významnější modernizace.

„Prostory a místnosti jsou nejen nereprezentativní, ale do značné míry i nebezpečné. Stropy jsou popraskané. Archiv, který je nad největším prostorem, jsme pro jistotu rozmístili do třech místností,“ uvedla starostka Písku Věra Szkanderová. Zdůraznila, že v roce 2016 renovaci obecního úřadu v dotazníkovém šetření v rámci strategického plánu označili jako prioritu i samotní občané Písku.

Vedení obce mělo v plánu odkoupit od soukromého vlastníka sousední budovu bývalé Jednoty, zmodernizovat ji a přestěhovat do ní obecní úřad. „S majitelem jsme jednali skoro šest let, nabízeli jsme mu různé varianty, chodili za ním dokonce i občané. K dohodě bohužel nedošlo, budovu nám neprodal, a proto jsme museli najít nové řešení,“ pokračovala Szkanderová.

Více se dočtete v dnešním tištěném vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu