Písek připravuje modernizaci areálu výletiště z 60. let

Důstojné zázemí nejen pro fotbalisty, ale i účastníky řady kulturně společenských akcí přinese plánovaná modernizace areálu výletiště.

Sokolovnu čeká renovace. Foto: ba

Na výletišti nacházejícím se v sousedství fotbalového hřiště se začíná nelítostně podepisovat zub času. Zastřešený altán s pódiem i budova sokolovny volají po rekonstrukci. Sokolovnu Písečtí začali stavět svépomocí v roce 1960, dokončena byla o jedenáct let později.

„Objekt už dosluhuje, je ve špatném stavu. Vnitřní prostory včetně sociálního zázemí jsou zastaralé a nevyhovující,“ řekla starostka Písku Věra Szkanderová.

V sokolovně má zázemí místní fotbalový oddíl, konají se zde rovněž společensko-kulturní akce.
„Naší snahou je, aby areál byl co nejlépe využitelný. Kromě klubovny, šaten a sociálního zařízení by v sokolovně mohl vzniknout velký společenský sál, v němž by se mohly konat například plesy,“ nastínila Szkanderová.

V průběhu letošního roku areál výstaviště obohatily tři dřevěné prodejní stánky. Jsou mobilní, tudíž v něm buď zůstanou, nebo se přesunou na jiné místo. Úpravy areálu se dotknou rovněž fotbalového hřiště – na svahu v jeho sousedství by mohla vyrůst menší tribuna.

„Pracujeme na projektové dokumentaci a dalších náležitostech, abychom v průběhu příštího roku mohli získat stavební povolení,“ dodala Szkanderová.

Další zprávy z regionu