Po letech se ve škole bude opět sportovat

U Gymnázia Josefa Božka v Českém Těšíně se v příštích týdnech rozjede čilý stavební ruch. Začít by se tady mělo se stavbou nové tělocvičny, která má studentům podle předpokladu začít sloužit od poloviny příštího kalendářního roku.

Prostor stržené tělocvičny zarostl plevelem, to se ale brzo změní. Foto: fm

Předchozí sportoviště musela nechat škola před několika lety zbořit. V areálu českotěšínského gymnázia tak zůstalo jen prázdné místo. Po šesti letech se však Moravskoslezský kraj jako zřizovatel rozhodl pro stavbu nového sportoviště.

„V současnosti máme ukončené výběrové řízení. K podepsání smlouvy se stavební firmou by tak mělo dojít v polovině července, kdy bude předáno i celé staveniště,“ řekl náměstek hejtmana a zároveň českotěšínský místostarosta Stanislav Folwarczny.

K zahájení prací vítězným zhotovitelem by tak mělo dojít už během letních prázdnin, případně na začátku září. Vysoutěžená cena nové tělocvičny bez interiéru a vybavení pak odpovídá téměř 34 milionům korun bez DPH. Areál bude mít standardizovanou délku pro všechny halové sporty, což znamená čtyřicet metrů délky a dvacet metrů šířky.

„Chtěli jsme, aby velikost odpovídala také ligovým soutěžím. V původní hale jsme pořádali první dorosteneckou florbalovou ligu, k níž bychom se po dostavění rádi vrátili,“ uvedl ředitel školy Tomáš Hudec. V novostavbě pak nebudou chybět ani šatny.

Původní tělocvičnu musela škola nechat na přelomu roků 2012 a 2013 strhnout kvůli posudku hygieny. Ta tehdy ve stropech objevila zvýšený obsah vláken zdraví nebezpečného azbestu, ale i podmáčené dřevěné části areálu a s tím spojený výskyt dřevomorky.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu