Podlesí těší rekonstrukce cesty

Silnice na Podlesí vedoucí kolem tamní nemocnice je opravená. Radost mají nejen řidiči, ale i místní obyvatelé, které těší nový chodník i bezpečný nasvícený přechod pro chodce. Vedení města tímto nekončí. V plánu má rekonstrukci cesty vedoucí z Nebor k válcovně C.

Vedení města se sešlo se zhotovitelem, zástupci nemocnice i vedením osadního výboru přímo na místě. Foto: mr

„Jak se říká, je dobojováno. Akce to byla náročná, protože ji od začátku provázely problémy. Vše začalo majetkoprávním vyrovnáním s majiteli pozemků. To byl nejtěžší oříšek,“ poznamenala primátorka Třince Věra Palkovská.

Minulý týden se na místě sešla nejen s kolegy z radnice, ale i se zástupci zhotovitelské firmy a vedením nemocnice. Připomenula, že výstavba chodníku i následná oprava cesty vyšla na téměř 48 milionů korun. Městu se podařilo získat dotaci ve výši 15 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Předseda osadního výboru Podlesí Eduard Turoň řekl, že jsou tamní lidé nyní velice spokojeni. „Předčilo to naše očekávání. Chodník je kvalitní a konečně můžeme jít celý ten úsek bezpečně. Jsou ale před námi další akce, které bychom ve spolupráci s městem chtěli uskutečnit,“ podotkl. Hovořil hlavně o opravě mostu na hlavní cestě od školky směrem na konečnou. „A dále jsou to různé drobnosti. Rozhodně je u nás ještě co dělat,“ usmál se.

Ředitel Nemocnice Agel Třinec-Podlesí Radek Neuwirth byl spokojený s průběhem rekonstrukce i stavby chodníku. „Vím, že mnohé firmy by celý úsek uzavřely, aby měly klid. Tady to ale zhotovitel zvládl při provozu, a omezení bylo minimální,“ chválil ředitel. Kvituje i nasvětlený přechod pro chodce, který je nyní daleko bezpečnější.

Město ale s pracemi na Podlesí ale zdaleka nekončí. Rekonstrukce se dočká silnice v úseku od Nebor až po válcovnu C, která je nyní ve velmi špatném stavu.

I nemocnice má své plány týkající se infrastruktury. Ráda by vybudovala záchytné parkoviště, protože to současné před areálem nestačí. „Město bohužel nemá v dané lokalitě žádné své pozemky. Ve spolupráci s místním osadním výborem ale snad nějaké najdeme u soukromých vlastníků. Věřím, že situaci vyřešíme,“ doplnila Věra Palkovská.

Další zprávy z regionu