Policejní pes Kilián zachránil život staršímu muži

Kynolog spolu se svým služebním psem vypátral na Třinecku ztraceného seniora. S největší pravděpodobností mu oba zachránili život.

Policejní pes Kilián zachránil seniora z Bukovce. Foto: PČR

Není to tak dávno, kdy frýdecko-místečtí kynologové pomohli při pátrání po ztraceném člověku. Nyní byli opět povolání do terénu. Tentokrát bylo jejich cílem najít ztraceného a dezorientovaného seniora. „Pohřešování starého pána policistům oznámila v minulých dnech ve večerních hodinách jeho rodina, která uvedla, že jejich blízký odešel z domu v obci Bukovec kolem 14 hodiny a do současné doby se nevrátil, což není běžné. Z každodenní procházky se totiž pravidelně do jedné hodiny vrací,“ popisovala událost policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Policistům příbuzní dále uvedli, že o něj mají obavu i s ohledem na jeho špatný zdravotní stav. „Bezprostředně po oznámení policie zahájila pátrací akci, do které se zapojilo několik desítek policistů i hasičů, kteří po pohřešovaném celou noc intenzivně pátrali. „V následujícím dni v ranních hodinách dezorientovaného seniora vypátral policejní kynolog se psem Kiliánem. Ten zavedl svého pána k místu pod srázem, kde nalezl dezorientovaného seniora ve křoví v zalesněném a nepřístupném porostu,“ pokračovala mluvčí a doplnila, že díky této dobré práci byl podchlazený senior zachráněn a předán do rukou zdravotníků.

Další zprávy z regionu