Pomoc pro Nikdy nejsi sám

Charitativní činnost je pro jablunkovský Rokáč součástí běžného života klubu. V letošním roce se podpory dočká spolek Nikdy nejsi sám, který na Třinecku a Jablunkovsku působí od září roku 2014.

Klienti spolku Nikdy nejsi sám prožili část dne v kavárně. Foto: Rokáč

Hlavní činností tohoto spolku je organizování volnočasových aktivit pro děti a mládež s různými druhy postižení. Spolek zastává názor, že i osoby s postižením mají právo na prožití plnohodnotného života. A k takovému životu patří kamarádi, společně strávený čas, poznávání nových věcí a také překonávání svých limitů. Nikdy nejsi sám postiženým dětem nabízí krátkodobé akce, jako muzikoterapie, canisterapie, víkendové pobyty, tábory, přednášky a výlety.

„Nedávno jsme prožili velmi výjimečné odpoledne společně s dětmi, o které pečuje spolek Nikdy nejsi sám. Kavárna Cafe Lamica se totiž rozhodla pro spolek věnovat část peněz z prodeje každé kávy. Právě proto nedávné setkání proběhlo v Návsí, kde na děti čekala spousta dobrot, příjemný personál, a dokonce si děti mohly i vlastníma rukama naservírovat zmrzlinu,“ řekla Naďa Slowiková z Rokáče s tím, že Cafe Lamica se oficiálně stala partnerem charitativního projektu Rokáče pro sezonu 2021/2022.

„Spolek Nikdy nejsi sám mohou lidé podpořit přímo v Rokáči, v kavárně Cafe Lamica v Návsí, ale i na účtu, jeho číslo zájemci naleznou na našich webových stránkách,“ dodala Slowiková. „Pro každého, kdo se rozhodne spolek finančně podpořit, jsou v našem klubu, ale i v kavárně přichystány různé klíčenky, zrcátka, přívěšky a další drobnosti na památku,“ uzavřela. Více o činnosti spolku je na jejich webových stránkách.

Další zprávy z regionu