Požárnická ulice přibere a bude bezpečnější

Úzká a nepřehledná Požárnická ulice se mění k nepoznání. Město investuje zhruba 6,7 milionu do jejího rozšíření. Stavební práce skončí 10. července. Do té doby ale musí řidiči jezdit jinudy.

Nejen řidiči, ale i pěší musí během stavebních prací počítat s omezením. Foto: mr

„Je fakt, že je hodně nepřehledná a bývají na ní kolize, obzvláště když někdo jede rychle. Nejhorší je to v zimě, když napadne sníh, to už se nedá projet skoro vůbec,“ ohodnotil mladík David, který v lokalitě bydlí. Je proto rád, že se s cestou něco dělá.

„Stavební ruch mi nevadí. Udělat se to musí. Možná to trochu omezuje návštěvníky zdejšího hřbitova, ale určitě to přečkají,“ okomentovala maminka, která s kočárkem překonávala vyfrézovanou vozovku.

Komunikace se díky rekonstrukci rozšíří po obou stranách. „Stavba začala zkraje května a rozdělili jsme ji do dvou etap. Ta první se koná v tuto chvíli v úseku od hlavní silnice I/11 až po ulici Přátelství a potrvá zhruba měsíc,“ nastínil náměstek primátorky Ivo Kaleta. Pokračoval, že druhá etapa začne v červnu a uzavře zbylou část komunikace určenou k rozšíření. „To znamená, že od června bude komunikace určená k rekonstrukci uzavřená v celém úseku. Součástí stavby je kromě rozšíření cesty dešťová kanalizace a přeložka vedení rychlého internetu,“ upřesnil náměstek.

Pro 1. etapu investiční akce vydal odbor dopravy opatření s vyznačením objízdných tras. V první fázi se stavební práce dotknou úseku zhruba 65 metrů. První fáze rozšíření skončí 29. května.

Další zprávy z regionu