Beskydské hřebenovky na Prašivé

Rodiny s dětmi mířily v sobotu na Prašivou. Malé turisty u horské chaty čekal zábavný program. Už po cestě ale výletníci museli prokázat, že znají přírodu a umí se k ní chovat.

Beskydské hřebenovky jsou určeny hlavně pro rodiny s dětmi. Foto: mr

Na Prašivé se v sobotu konala první část akce Beskydské hřebenovky. Cestou k chatě se děti zastavovaly u stanovišť a plnily úkoly. Zábavnou formou si tak připomenuly, jak se třídí odpad. Poznávaly stopy zvířat i hlasy ptáků. Hledaly obrázky zvířat po lese. Odměnou jim byla omalovánka a pokračování programu u chaty Prašivá. Tam si mohly vybarvit svůj papírový dům, zazpívat si, zacvičit nebo spolu s rodiči závodit v běhu.

Z výtěžku chtějí pořadatelé přispět na dokončení dětského hřiště na Prašivé. Projekt bude pokračovat 4. srpna výstupem a programem na Chatě Skalka a 25. srpna na Chatě Kamenitý. Cílem je obohatit okolí turistických chat o stylové a naučné prvky, aby rodiny s dětmi našly na horách více zábavy a zároveň, aby byly motivovány k dalším cestám do Beskyd. Pořadatelé si také kladou za cíl, aby lidé turistické chaty vnímali jako zajímavá záchytná místa pro jejich výlety a sportování. S tím souvisí i vytvoření vzdělávacího tematického programu o přírodě Beskyd a o tom, jak by se lidé měli na horách chovat.

 

Další zprávy z regionu