Premiéra Těšínského divadla odtajní deník ničemy

Když mladý muž touží po kariéře a je ochoten pro ni obětovat vše, jak to asi může dopadnout? Těšínské divadlo přináší už zítra odpověď a premiéru hry s názvem Deník Ničemy.

Divadelní hra přinese řadu vypjatých scén. Foto: Karin Dziadek

Hra diváky zavede nemilosrdně a satiricky do salónů vysoké ruské společnosti konce druhé poloviny 19. století. Už na první pohled je přitom patrné, že lidé se prostě nemění. Všichni ti Mamajevové, Krutičtí, Gorodulinovové dostali své konkrétní tváře, a i dnes mají svá jména. „Mladý bezvýznamný šlechtic Glumov se rozhodne změnit svůj život a vydá se na cestu za kariérou. Je chytrý, svobodný, ambiciózní, lstivý a pokrytecký. Odhodí zábrany, a aby dosáhl vytouženého, vzdá se všeho, i vlastní tváře. Na své cestě za úspěchem využívá neschopnost a ctižádostivost mocných. A pomalu a jistě stoupá na pomyslném žebříku slávy. Ale bohužel si píše deník – deník ničemy, který se jednoho dne dostane do nepovolaných rukou. Ano. I chytrák se spálí,“ popisují hru autoři.

Režie hry se ujal Janusz Klimsza. Hlavní roli Jegora Glumova ztvárnil Zdeněk Klusák. Premiéra se koná v sobotu 23. března.

Další zprávy z regionu