Přijďte na LiStOVáNí poznat knihu Hry bez hranic

Cyklus scénického čtení LiStOVáNí zavítá tuto neděli v 17 hodin do třinecké knihovny. Představí debutový román publicisty Michala Kašpárka – Hry bez hranic.

LiStOVáNí se do třinecké knihovny vrací často. Foto: archiv knihovny

Jak napovídá děj knihy, půjde o velmi aktuální a groteskní představení, na kterém bude přítomen i sám autor. Scénicky číst budou herci Věra Hollá a Jiří Ressler.        „Máme radost, že do Třince dorazí také Michal Kašpárek. Diváci tak budou mít možnost zeptat se autora na to, co ho vedlo k napsání knihy nebo jak se dívá na to, že příběhy postav, které napsal, najednou díky scénickému čtení ožívají,“ uvedl Jan Delong z Knihovny Třinec.

A jaký je děj knihy? Mladý programátor Filip si užívá všeho, co dnešní svět nabízí dobře placeným profesionálům: cestování, drogy, sex bez závazků. Vydělávat na pohodlný život vývojem návykových her a těžbou osobních dat možná není dvakrát morální, ale když to nebude dělat on, bude to přeci dělat někdo jiný. Jakmile se vynalézavému pragmatikovi naskytne během vrcholící uprchlické krize historická příležitost vytřískat na lidském neštěstí tolik, že už nikdy nebude muset vstávat do práce, neváhá propůjčit svůj cynismus dobré věci. Publicista a komentátor Michal Kašpárek se ve své temné grotesce strefuje do současných kultů efektivity, kreativity nebo flexibility a předkládá mrazivý i krutě vtipný pohled na generaci Y.

Další zprávy z regionu