Připínáčky v písku vyděsily maminky

Málokterou zábavu mají malé děti tak rády, jako hrátky na pískovišti. Jenže teď se jedno z nich stalo nebezpečným místem. Vyděšení rodiče v něm našli zahrabané připínáčky. Společnost STaRS okamžitě písek vyčistila. Opatrnost rodičů je ale na místě.

Nedostatky na pískovišti by rodiče měli oznámit STaRSu. Ilustrační foto: mr

Na sídlišti za Priorem si před několika dny hrály děti jako obvykle. Jeden ze všímavých tatínků ale zaregistroval něco neobvyklého. „Náš syn si hrál naboso v písku a manžel naštěstí zaregistroval hromádku připínáčků. Byly lehce zahrabané v písku, ale ne moc. Synovi se naštěstí nic nestalo,“ popsala událost paní Kateřina z Třince.

O nebezpečném nálezu se dozvěděli i v organizaci Správa tělovýchovných a rekreačních služeb města Třinec (STaRS). Ta má nově od začátku letošního roku na starost údržbu pískovišť, o dětská hřiště se stará již delší dobu. „Naši lidé okamžitě jeli na místo a pískoviště vyčistili. Žádné další připínáčky už ale nenašli,“ uvedl ředitel STaRSu Radek Procházka. Jak dále řekl, pracovníci objeli i další pískoviště a pro jistotu je zkontrolovali. „Nic nebezpečného v nich naštěstí nebylo. Je ale nepochopitelné, jak toto mohl někdo udělat,“ nechápe Procházka.

Další zprávy z regionu