Problémoví lidé si už na lavičkách nehoví

Lavičky s madly dělícími sedací plochu. A také pohyblivá kamera. Tato opatření mají zamezit pobytu problémových občanů na pěší zóně v centru Českého Těšína.

Lavičky na pěší zóně mají nově madla, která dělí sedací plochu. Foto: mr

Podle mluvčí města Doroty Havlíkové se ulice Odboje v poslední době stala útočištěm sociálně slabých občanů. Do centra města se přemístili z oblasti za vlakovým nádražím. Na ulici Odboje, spojující náměstí s Hlavní třídou, občas dostávali zdarma jídlo, proto se stala jejich vyhledávaným cílem.

„Na lavičkách pravidelně pobývaly osoby bez domova. Konzumovaly alkohol, chovaly se hlučně a narušovaly tak veřejný pořádek. Jednu z nich jsme umístili do psychiatrické léčebny, dalším dvěma se věnují pracovnice městského úřadu, snaží se je umístit do sociálního zařízení,“ vysvětlil Michal Wawrzyk, zástupce ředitele městské policie v Českém Těšíně.

Pořádek na pěší zóně městským strážníkům pomůže uhlídat pohyblivá kamera, která bude snímat ulici a její okolí a také lavičky s madly oddělujícími sedací plochu. Jsou určeny výhradně k sezení, nelze si na ně lehnout.

„Závadné osoby budou městští strážníci z místa vykazovat, aby neobtěžovaly a neodrazovaly ostatní,“ uzavřel Wawrzyk.

Další zprávy z regionu