Projekt přístavby školy čekají změny

V plném nasazení jsou dělníci pracující na školní přístavbě v Písečné. Obec nyní chystá menší změny v projektu, se kterými přišlo na obecní úřad vedení školy.

Ilustrační foto: th

Přístavba školy se týká hlavně nové kuchyně a jídelny. A zde přišel první podnět ze strany školy. Příruční sklad potravin je umístěn v suterénu stávající budovy.

„Vedení školy nás oslovilo s požadavkem, že plánována denní místnost zaměstnanců nemusí být u nové kuchyně, ale může být místo příručního skladu v suterénu a naopak. Proto chceme místnosti funkčně prohodit – sklad se přesune ke kuchyni a denní místnost bude v suterénu,“ řekl starosta Písečné David Ćmiel.

Druhá změna se týká hlavního skladu potravin, protože ty budou nadále skladovány v suterénu. „Ze školy nás požádali o vybudování plošiny pro přesun potravin ze suterénu do nové kuchyně v prvním patře. V opačném případě by kuchařky musely vše ručně přemísťovat po schodech. Neměl by to být problém, protože budeme stavět nové schodiště, jehož součástí by plošina na převoz potravin byla. Projekčně to je i o přípravě elektroinstalace,“ vysvětlil starosta. Plošina podle něj bude sloužit jen pro proškolené zaměstnance a bude tím pádem i levnější, protože nebude k dispozici dětem.

Třetí změna se týká vstupu do školy z ulice od obchodu. „Prozatím zde máme provizorní vstup ne úplně standardně řešený, kdy se chodí přes manipulační okno. Škola chce vybudovat schody a klasické vstupní dveře. Proto bude postavena opěrná zídka na místě zbouraného venkovního schodiště do části školky. To se stejně ruší, protože se mění celá dispozice školky. Tímto stavebním zásahem bude škola mít nové schodiště do suterénu.

„Nyní musíme oslovit projektanta, který nám hlavně, co se týče vstupu do suterénu školy, připraví projektovou dokumentaci a malý změnový rozpočet. Další zásahy se projekčně moc řešit nemusí. Na únorovém jednání zastupitelů byly tyto změny vzaty na vědomí, bereme je jako logické a opodstatněné,“ uzavřel Ćmiel.

Další zprávy z regionu