Projekt tunelu pod jablunkovským náměstím je předmětem diskuze

Pod Mariánským náměstím v Jablunkově by mohl vést tunel. Město zveřejnilo svůj záměr na svém facebookovém profilu ve středu 1. dubna krátce po poledni. Nápad vyvolal debatu mezi lidmi.

Pohled na tunel směrem od autobusového stanoviště. Vizuál: město

U vizualizace stojí toto vyjádření vedení nejvýchodnějšího města České republiky: „Po mnoha nepříliš pozitivních zprávách máme konečně jednu skvělou. I když kvůli pandemii bude rozpočet města ze strany státu krácen, podařilo se nám připravit nový investiční záměr. Rada města sloučila volné finanční prostředky rozpočtu, některé investice jsme navrhli přeložit na příští rok a pokusíme se řešit tolik palčivý problém našeho města, a tím je parkování. Během letošního roku vznikne nový tunel pod Mariánským náměstím, který bude částečně řešit právě i parkování. Z horní části náměstí vznikne pěší zóna s restauračními zahrádkami a zbrusu novými lavičkami a ozeleněním. Náměstí se tak stane místem setkávání a relaxace našich občanů, samozřejmě až po zvládnutí koronavirové krize. Jablunkované se také mohou těšit na jarmarky, trhy a podobně, které již nebudou rušeny automobilovou dopravou. Věříme, že se nám dílo podaří realizovat do konce letošního roku.“

Starosta Jablunkova Jiří Hamrozi přiznává, že tak velikou odezvu mezi lidmi nečekal. „Jsem překvapen debatou na Facebooku. Je to sice aprílová zpráva, ale je vidět, že Jablunkovany trápí průjezdné náměstí,“ uzavřel starosta.

Milí čtenáři, pevně věříme, že jste ani v době pandemie koronaviru nezapomněli, že je dnes apríl!

Další zprávy z regionu