Radniční minigalerie vystavila obrazy Jitky Krawczykové

Navzdory opatřením proti koronaviru zahájila minigalerie na chodbě třineckého magistrátu novou výstavu. Klasická vernisáž se nekonala, ale lidé se na obrazy Jitky Krawczykové mohou přijít podívat až do 19. června.

Zahájení výstavy bylo tentokrát bez návštěvníků. Foto: radnice

Výstavu obrazů s názvem Clean.Your.Brain (očisti svůj mozek) má na svědomí výtvarnice a personální manažerka Jitka Krawczyková. Proč ji nazvala právě tak? „Protože tento celý cyklus je vlastně moje očista. Záleží na každém z vás, co si v ní kdo najde. Výbuch barev, vlastní příběh, pomoc, cestu? To už nechám na vás,“ poznamenala Jitka Krawczyková.

Přiznala, že barvy a štětce miluje od mateřské školy. I když ji osud zavál k úplně jiné práci, touha malovat byla silnější. „Pokud pracujete s lidmi a jste jimi neustále obklopeni, slýcháte mnoho jejich příběhů, starostí, radostí i strastí. A jestli jste jen trochu empatičtí, není vám to jedno. Chcete pomoct, ulevit, pohladit. Jindy musíte použít tvrdou ruku. Jak se ale pak s tím vším vevnitř vyrovnat? Sáhla jsem znovu na barvy a štětce, nakoupila plátna. Vždycky to ve mně bylo a najednou to zase muselo ven,“ dodala autorka.

Velkoformátové obrazy plné barev vnesly do prostor minigalerie novou energii. „Pozitivní náboj, který dýchá z vystavených obrazů, nám každý den zlepšuje náladu. I když jsme se tentokrát museli kvůli mimořádným vládním opatřením obejít bez vernisáže, věřím, že lidé budou mít příležitost si výstavu přijít prohlédnout,“ doplnila primátorka Třince Věra Palkovská.

Další zprávy z regionu