Ředitelka třinecké knihovny získala cenu kraje

Na pomyslnou knihovnickou K2 letos vystoupala ředitelka Knihovny Třinec Martina Wolna. V soutěži, kterou vyhlašuje Moravskoslezský kraj, získala čestné uznání. Nejvíce ji ale těší podpora lidí, kteří ji na cenu nominovali.

Martina Wolna má hlavně radost z jednotlivých nominací. Foto: mr

Soutěž Knihovnická K2 už šestým rokem vyhodnocuje v sudém roce nejlepší knihovníky, v lichém roce nejlepší knihovny Moravskoslezského kraje.

Letos získala čestné uznání mimo jiné Martina Wolna z Knihovny Třinec. Ocenění si zasloužila za prosazování zájmů knihovny jako významné instituce otevřené pro kulturní a komunitní život města i regionu.

Martina Wolna přitom vůbec netušila, že jí ocenění hrozí. Vše spunktovali zaměstnanci knihovny, kteří oslovili na tři desítky různých osobností napříč republikou a ony poslaly nominace, na jejichž základě čestné uznání získala. „Ty nominace byly tak různorodé, že vlastně ani nevím, za co jsem to ocenění dostala. Samozřejmě, že si samotného čestného uznání vážím, ale mnohem více pro mne znamenají právě ty nominace. Beru je jako poctu celému našemu týmu,“ řekla dojatě Wolna.

Knihovna Třinec už dávno není jen půjčovnou knih. Konají se v ní výstavy, workshopy, akce pro malinké i větší děti. Rodiče s dětmi mají rádi Večerníčky naživo a Pohádkové putování, starší čtenáři zase oceňují přednášky a různé literární večery. Spousta akcí je zaměřena i na seniory. Z knihovny se postupem času stal veřejný prostor, který se navíc neustále vyvíjí.

„Už před lety jsem pochopila, že pro dobrý chod organizace je nejdůležitější investice do zaměstnanců. Pokud má vše skvěle fungovat, musíte mít erudované a motivované lidi, kteří budou přesně vědět, kam tu naši loď směřujeme. Máme totiž stejnou vizi a stejný směr plavby. A nebojíme se výzev,“ objasnila ředitelka.

Další zprávy z regionu