Rekonstrukce Kaštanové potrápí o prázdninách řidiče

Výrazná dopravní komplikace čeká obyvatele hutnické metropole. Od 11. července začíná rekonstrukce Kaštanové ulice. Řidiči musí počítat s úplnou uzávěrou a tím i s objízdnou trasou. Těžké časy nastanou nejen obyvatelům sídliště Sosna, ale i zdravotníkům a všem, kteří zamíří do Nemocnice Třinec.

Rekonstrukce zpřehlední dopravní situaci u kostela. Řidičům se bude od něj lépe vyjíždět. Foto: studie

Bude to bolet, ale udělat se to musí. Silnice je totiž v havarijním stavu. Vlastníkem je Moravskoslezský kraj, který opraví úsek dlouhý 800 metrů ve spolupráci s městem Třinec. Investiční akce vyjde na 53,5 milionů korun a bude financována z rozpočtů kraje a města. To vynaloží 26 milionů korun. Rekonstrukce klíčové dopravní tepny skončí ještě před letošní zimou.

Řidiči se musí připravit na úplnou uzavírku silničního provozu, mimo vozidel stavby a dopravní obsluhy, a to od 11. července až do 31. srpna. Objízdná trasa povede po ulici 1. máje a Jablunkovské, nákladní automobily nad 3,5 t pojedou ulicí Frýdecká, s pokračováním po silnici č. I/11 až do obce Vendryně k železničnímu přejezdu u vlakové zastávky, přes okružní křižovatku u hotelu Vitality až ke škole a dále po silnici směrem na Sosnu.

Po objízdné trase budou i vedeny okružní linky městské autobusové dopravy.

Vozidla Integrovaného záchranného systému budou projíždět uzavíraným úsekem. Řidiči, kteří mají v těchto lokalitách bydliště či nemovitost, vozidla zásobování, taxislužby a jiné opravárenské a komunální služby budou moci do lokality Folvark vjíždět i přes stanovený zákaz.

Dopravní situace ve městě se touto rekonstrukcí ještě více zkomplikuje. „Pro řidiče by bylo určitě lepší, kdyby začala až po dokončení nadjezdu na Závodní. Dopravních opatření je v současné době ve městě mnoho, ale kdybychom rekonstrukci Kaštanové odložili, museli bychom vypsat nové výběrové řízení. S ohledem na to, jak rostou ceny stavebních materiálů a služeb by nás to ale vyšlo o hodně dráž,“ vysvětlila primátorka Třince Věra Palkovská.

Celý článek najdete v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu