Rekonstrukce „malé Jablunkovské“ začíná tento týden

Jedna z největších letošních investičních akcí v Třinci začíná. Rekonstrukce se dočká tzv. „malá Jablunkovská“. Dlouho očekávané práce budou zahájeny ve čtvrtek 25. června a spolknou 30 milionů korun.

„Malá Jablunkovská“ po rekonstrukci už doslova volá. Foto: mr

Záplaty na cestě i přilehlém chodníku, díry v asfaltu i rozježděná tráva. Tak vypadá mnoho let ulice „malá Jablunkovská“. Vedení Třince vybralo zhotovitele stavby, a ještě tento měsíc se pustí do rekonstrukce, která přijde městkou kasu na téměř 30 milionů korun. Stavba by měla trvat zhruba šest měsíců.

„V rámci ní dojde k rozšíření komunikace směrem k parku, přibydou regulérní podélná parkovací stání a chodník dostane nový povrch. Opravíme i osvětlení a součástí akce budou i přeložky sítí,“ řekl náměstek primátorky Ivo Kaleta.

Modernizace se dočká také přilehlý chodník včetně přístupových chodníčků k jednotlivým domům. Starý povrch chodníků, na kterých se už značně podepsal zub času, nahradí zámková dlažba. Lidé se mohou těšit i na estetičtější podzemní polozapuštěné kontejnery. Po skončení stavebních prací bude upravena vegetace a vysazena nová zeleň.

„Rekonstruovat tuto ulici je potřeba jako sůl a lidé na to už netrpělivě čekají. I když nám koronavirus ukousne hodně finančních prostředků z rozpočtu města a určitě budeme přemýšlet o zbytných a nezbytných investicích, velké investiční akce jedou dál a mezi nimi i tato,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

Vzhledem k tomu, že se jedná o liniovou stavbu o délce 730 metrů, bude rekonstrukce rozdělena na dvě etapy. První začne v úseku od ulice Okružní po Nerudovu, druhá etapa pak bude pokračovat v úseku od Nerudovy po napojení na ulici Jablunkovskou.

„Modernizace dočasně přinese určité nepohodlí a dopravní omezení, na druhou stranu se těšíme, že bude tato frekventovaná spojnice mezi Starým Městem a Lyžbicemi bezpečnější a naše město zase o něco hezčí. Prosíme občany o pochopení, trpělivost a zvýšenou opatrnost,“ dodala primátorka.

Další zprávy z regionu