Řeku trápí zablácená cesta

Cesta věčně plná bláta trápí obyvatele obce Řeka. Na vině je podle nich tamní kamenolom, z jehož areálu vyjíždějí zablácená auta. Firma ale tvrdí, že cestu čistí.

Cesta zašpiněná blátem vadí obyvatelům obce Řeka. Foto: obec

Nespokojení lidé, kteří si na zašpiněnou cestu stěžují už několik měsíců, přišli i na listopadové zasedání zastupitelů. „Pás bláta se táhne až ke Smilovicím,“ zlobili se.
Starosta Tomáš Tomeczek si povzdychl, že s kamenolomem už několikrát jednal. „Upozornili jsme rovněž třinecký magistrát, ale zatím se nic neděje,“ řekl.

Lada Bartošová z odboru dopravy třineckého magistrátu potvrdila, že o problému ví. „Znečištění se týká krajské vozovky, takže se situací zabýváme,“ řekla.

Ředitel společnosti Slezské kamenolomy Petr Šebek zdůraznil, že nejsou sami, kdo cestu znečišťuje. „Na druhou stranu tento problém neignorujeme a snažíme se s ním něco dělat,“ uvedl. Jak také řekl, jejich společnost silnici čistí. Dokonce nyní zakoupila nový čisticí stroj, aby se nemusela spokojit jen se službami extérní firmy, která doposud tuto práci vykonávala. „Takže budeme cestu čistit ještě častěji a snad se situace uklidní,“ řekl ředitel.

Další zprávy z regionu